Saturday, October 19, 2024

BART DE WEVER EN ECHTGENOTE SERVEREN

Bart De Wever bekoort de perslui met koffie en Cola. Hij is een intelligente, geslepen politicus. Hij kent ook zijn Machiavelli.

Nochtans is er is er in zijn "entourage" te weinig plaats voor een meer internationaal afgestemd imago. Het blijft in de eerste instantie Vlaams baggeren, à la Demir. Sinds Jan Wolkers heeft turks fruit trouwens een " reputatie"...

Jammer, want dit land is internationaal meer en meer deficitair geworden (EU, NAVO,VN, Buitenlandse zaken, Onwikkeling, defensie...). Het heeft niel langer de invloed die het nog kon verzilveren tot Jean Luc Dehaene.

De schaarse berichtgeving ivm. de onderhandelingen over de nieuwe regering zijn trouwens zorgwekkend. Als men de weinige prestige zuilen ( o.a. Munt, PSK, KMI) die nog overblijven gaat toebedelen aan overkoepelende overheden, gaan die verloren. De teleurgang van de Belgica is de laatste alarmbel. De ramp van de opsplitsing van buitenlandse handel blijft ook een negatief dividend afleveren. Bart Eeckhout's alarmbel in De Morgen (19/10/24) is daarom pertinent, helaas.


De formateur kent geschiedenis en precedent. Van hem kan toch worden verwacht dat hij zijn overings opmerkbaar parcours als burgemeester en ook zijn succesvol partij profiel kan inruilen voor een internationale, europese meerwaarde. 

Hij zou ook nog zijn zoon kunnen aanraden niet te paraderen met een soort romeinse verwijzing -SPQA (!)-, die beter past bij  Nuremberg dan Antwerpen .


No comments:

Post a Comment