Tuesday, July 12, 2022

11 JULI 2022

De Vlaamse kermis draaide op volle toeren in een onverschillig Bussel dat liever uitkeek naar de Rolling Stones en Wout Van Aert dan naar het in het Stadhuis verzamelde  ratpack.

Onder de leiding van de onvermijdelijke Mevr. Homans gaf die troep een vermoeide en onaantrekkelijke indruk. Jan Jambon haalt Felix Timmermans uit de kast, Hilde Crevits was op haar Bagheera best, Ben Weyts speelde (zoals altijd) Shere Khan en Bart De Wever was gekleed in de beruchte made in Antwerp Brummel look. Premier De Croo , uitgenodigd, gaf de indruk zich af te vragen wat hij in hemelsnaam daar zat te doen.

Europa gaat een nog onvoorzienabre winter tegemoet. Dit soort Vlaamse prominenten zien de Berezina niet aankomen en kijken niet verder dan de Groeningekouter. Indien ze de kans hadden, zou Vlaanderen onmiddellijk worden hervormd naar een "Servie bis" model. Putin kan in utra Vlaanderen trouwens  op een aantal sycofanten tellen, die hun ogenblik afwachten om uit de kast te komen. De Vlaamse regering heeft de reputatie de ze verdient, wereldvreemd,ongenietbaar en bestuuronkundig. Zij is trowens de enige niet want haar tegenhangers in Brussel en Wallonie zijn even pathetish, zij het met wat meer schroom .

Sic transit...


No comments:

Post a Comment