Saturday, June 5, 2021

NAAR 11 JULI TOE

Ik ben een fan van Joel De Ceulaer. Zijn editorialen in de Week-end DeMorgen zijn gewoon verbluffend,onverbiddelijk maar nooit echt kwetsend.

Zijn laatste Vlaamse Leeuw bijdrage (DeMorgen 05/06/21) verwijst naar de stijl van Voltaire en naar de bazooka van Hugo Claus. 

Het is inderdaad zo dat die Vlaamse Leeuw vlaggen die opduiken telkens een modderig fietsparcours in beeld brengen en nooit verwijzen naar plezier, beleving, supporteren. In tegenstelling met de traditionele Belgische driekleur is de Leeuw altijd verdacht. Het is trouwens opmerkbaar dat hij bijna nooit te zien is bij kinderen of meer vrolijke evenementen. Hij werd ingepamd door een politiek agenda dat altijd troebel overkomt, ultra rechts, racistisch, homofoob en beangstigend wereldvreemd. De meeste "vendelzwaaiers" zijn trouwens anti globalisten. Zij zijn vergroeid met de modder van de Groenighe kouter . In het Vlaams Belang van Van Grieken, herkennen zij een "leader" die al hun meer betwistbare complexen vertegenwoordigt, zij het in een beter pak.

Dit Vlaanderen wordt een anti globalistisch bolwerk, dat in navolging van Hongarije en Poland een xenofoob agenda begint in te vullen. Bart De Wever (ook in zijn opvallende "verpakking") stelde de macht boven perinciepes. Vlaams belang erkent volmondig kleur. Vlaanderen wordt zodanig meer en meer plat gespoten met een ideologie van de verleden tijd. Die verloedering is gevaarlijk . Alexander De Croo is geen Macron. De Vivaldi coalitie is des te brozer dat ze niet meer op een Eyskens of Dehaene kan beroep doen. Conings en Co. zetten nu al de overheid onder schut.

De Vlaamse Leeuw zou niet hebben misstaan in de bestorming van het Capitool in Washington op 6 Januari jl. Overal duiken misvormde, ondoordachte hybrides op die geen enkel verantwoordelijke input voorstellen op sociaal, ekonomisch of cultureel vlak. In feite gaat het op een gemanipuleerde cafetroep die alleen wordt misbruikt voor komplot mythologie. Morgen zullen wij nog Van Grieken in Parijs zien voor een date met Marine Le Pen.

Kortom, Trump leeft...in Vlaanderen !

No comments:

Post a Comment